New Page 1
UUTISET

TAPAHTUU NYT

12.4.2022
JOKIBLOGI
Vaelluskalojen palauttaminen Oulujoelle Osa 2


15.11.2021
NETTIVIERAS
Timo Yrjänä: Hiljainen joki


Taidehuutokaupan teoksia jokimaisemissa.
(päivitetty 15.11.2021)


Taidehuutokauppa.
Facebookin Taidehuutokauppa - Ympäristötekoja Sierilän puolesta -ryhmässä huudettavana olleet työt. Huutokauppa on päättynyt.

Ympäristötekoja Sierilän puolesta

KERÄYS PÄÄTTYNYT

Sierilän yläpuoliset kosket, pala vapaata Kemijokea, on vielä pelastettavissa voimalasuunnitelmilta! Vaelluskalat voidaan saada nousemaan Kemijokeen ja muihin pohjoisiin jokiin. Näiden asioiden puolesta maalatuista ympäristöteoksista annettiin Vesa Puuroselle raju rangaistus – tukikampanja on noussut. Liikkeelle on lähtenyt kansalaiskeräys Sierilän, Kemijoen, vaelluskalojen ja Puurosen tukemiseksi.

Asian hyväksi ollaan järjestämässä myös taidehuutokauppa, johon onkin jo iso joukko taiteilijoita osallistumassa. Voit liittyä joukkoon! Facebookista löytyy sivu Taidehuutokauppa – Ympäristötekoja Sierilän puolesta, jossa on taideteosten kuvia, joista voit huutaa kommenttipalstalla tarjousviesteillä mieleisesi, hankkia hienoja teoksia tärkeän asian puolesta.
Taidehuutokauppa Facebookissa.

Näpsäytä siitä Taidehuutokauppa – Ympäristötekoja Sierilän puolesta, niin saat koko näkymän.

Haluamme oikeutta Kemijoelle ja sen puolustajalle. Sosiologian professori Vesa Puuronen tuomittiin koviin korvauksiin ja rangaistukseen Rovaniemen käräjäoikeudessa hänen voimalaitoksen seinään maalaamistaan hienoista lohen kuvista, vaatimuksesta vaelluskalojen vapaasta noususta Kemijokeen ja ennen kaikkea Sierilän yläpuolisten koskien puolustamiseksi.

Tapahtuiko oikeus? Sen sijaan, että Kemijoki Oy lähti hakemaan maksimaalista rangaistusta ja korvausta, se olisi voinut suostua sovitteluun ja osoittaa yhteiskuntavastuuta ja ymmärrystä valjastamalleen joelle ja sen ihmisille. Puuroselle määrättiin korvauksia yhteensä 20 000 €! Lohi-graffitit edustavat tätä päivää patojen seinillä. Kemijoki Oy olisi voinut hyvinkin, kuten muuallakin maailmassa, lunastaa teokset kaunistamaan ankeaa seinämää!

Puolustamme erityisesti Sierilän yläpuolisia koskia, Kemijoen pääuoman viimeisiä vapaita virta-alueita, jotka Kemijoki Oy aikoo hukuttaa teholtaan mitättömällä voimalalla. Se tuhoaisi laajat vaelluskalojen poikastuotantoalueet, uhanalaisten eliölajien ympäristöt ja Suomen jokien hienoimmat, huikean korkeat hiekkatörmät. Sierilän kosket voidaan vielä pelastaa kansalaistoiminnalla. Me haluamme vaelluskalojen ja elämän palaavan pohjoisiin jokiin!

Tarkoituksena on hankkia Puuroselta valokuvateokset hänen tuhotuista ympäristöteoksistaan. Keräyksen tavoitteena on myös tukea jokivarsien kamppailua vaelluskalojen ja niiden poikastuotantoalueiden palauttamiseksi.

Tavoitteena on kerätä kampanjalla pienkeräysluvan mukainen 10 000 e. Keräys kestää 11.6. asti.

Voit myös tukea asiaa tilaamalla suoraan Vesa Puuroselta hänen lohenkuvistaan ja tunnuksistaan tehtyjä kortteja ja tarroja esim Facebooksivulla "Vaelluskala saatava takaisin Kemijoen vesistöön" tai email vesa.puuronen(at)oulu.fi

Toivon mukaan voit myös levittää ystävillesi ja verkostoihisi tietoa keräyksestä ja taidehuutokaupasta.

Olet sydämellisesti tervetullut mukaan kampanjaamme!

Keräys- ja taidehuutokauppatyöryhmä
Tuija Hautala-Hirvioja, Pekka Jurvelin, Pirkko-Liisa Luhta,
Sakari Matinlauri, Juha ”Norppa” Taskinen

Yhteydenotot:
Pekka Jurvelin puh 040 540 5112 email pekka.jurvelin(at)gmail.com
Sakari Matinlauri 050 597 0300 email sakari.matinlauri(at)dnainternet.net.

Taiteilijoille:
Voit tulla mukaan omalla panoksellasi, työlläsi tähän tukikampanjaan. On erilaisia mahdollisuuksia, joilla se voisi tapahtua:

1. Voit työstää Puurosen lohen vanerisia aihioita, joihin voit kohtalaisen helposti muovata oman näkemyksesi. Aihioita on paria kokoa ja ne pohjamaalataan tarvittaessa. Niistä voisi tulla vaikka mielenkiintoinen jopa hauska sarja.
Jos haluat tuollaisen vanerisen aihion, ilmoita Sakarille

2. Voisit luoda oman kala-aiheisen teoksesi, vaikkapa jonkin pienen, helposti, spontaanisti syntyvän oivalluksen pohjalta, vaikka lyijykynä/hiilipiirroksen/luonnoksen, vesi/öljyvärityön, veistoksen - mitä vain vaikkapa mietelauseen.

3. Voit myös lahjoittaa jonkun valmiin teoksesi huutokauppaan, perinteisempään tapaan. Tai kenties voi olla jokin muu tapa tulla mukaan.

Voit laittaa kuvan teoksestasi yllä oleviin osoitteisiin

▲Alkuun